Uncategorized

Christine Lagarde, direktorica MMF-a: Svetska privreda ušla je u opasnu i nesigurnu fazu

Izvor: Hina

Postoji rizik od širenja svetske financijske nestabilnosti ako svetske privrede ne budu reagovale zajednički, upozorila je u sredu u Pekingu glavna direktorica MMF-a Christine Lagarde.

‘Ne budemo li delovali zajednički, svetska privreda će se izložiti riziku od širenja nesigurnosti i finansijske nestabilnosti’, upozorila je misleći pritom na dužničku krizu i na pretnju recesije, u govoru koji je održala na početku dvodnevne posete Kini.

‘Svetska privreda ušla je u opasnu i nesigurnu fazu’, istaknula je direktorica MMF-a napomenuvši da ‘Azija neće biti pošteđena’.

‘Kini treba jaka valuta’, kazala je takođe, u času kada se glavni trgovinski partneri Kine žale na nizak kurs juana, koji je, tvrde, odgovoran za ogroman trgovinski suficit koji Peking gomila.

Lagarde je doputovala u Peking u prvu posetu Kini otkako je na dužnosti glavne direktorice fonda. S kineskim čelnicima razgovarat će o posledicama dužničke krize u Evropi i uslovima u kojima bi druga po snazi svetska privreda moglo biti dovedena u položaj da kupuje više javnog duga u Starom Svetu.

Pre dolaska u Kinu posetila je Moskvu gde je s ruskim čelnicima razgovarala o delovanju evropske krize na njihovu zemlju. Lagarde će iz Kine otputovati u Japan.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom