Uncategorized

Ne nazire se izlazak iz krize: Novi rekord nezaposlenosti u Španiji

Izvor: Capital.ba

Broj nezaposlenih u Španiji koji podnose zahtjeve za isplatu odgovarajuće naknade u martu je porastao osmi mjesec zaredom, objavila je danas tamošnja vlada.

Broj onih koji su podnijeli zahtjev za isplatu naknade za nezaposlene u martu je uvećan za 34.406 i dostigao je 4,3 miliona, što je njegov novi rekordni nivo, pokazali su podaci španskog ministarstva rada. Najviše otkaza zabilježeno je u sektoru usluga, na koji otpada oko 70 odsto ukupnih privrednih aktivnosti te zemlje, pokazali su statistički podaci. Blago olakšanje pružaju brojke iz posrnulog sektora građevinarstva, u kojem se stopa nezaposlenosti spustila na 4,4 odsto.

Ukupan broj nezaposlenih u Španiji inače se objavljuje u posebnim izvještajima svaka tri mjeseca, no ona ne obuhvaćaju podatke o zahtjevima za isplatu naknade za nezaposlene. Po tim podacima, u februaru je bez posla u Španiji bilo 4,7 miliona osoba, što je oko 20,5 odsto tamošnjeg stanovništva. Stopa nezaposlenosti više je nego dvostruko veća u odnosu na prosječnu u evrozoni.

Vlada u Madridu uvela je stroge mjere štednje kako bi smanjila dugove, a po njenim procjenama privreda neće početi kreirati nova radna mjesta prije kraja ove godine.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom